NFT rug pull

Wat is een rug pull?

Als je NFT’s wilt gaan kopen en verkopen is het belangrijk dat je weet wat een rug pull is. Dit is namelijk een vorm van oplichting waar je hopelijk nooit mee te maken krijgt. De letterlijke vertaling van rug pull is tapijt trekken. En dat is precies hoe het voelt als dit je overkomt. Het tapijt wordt onder je voeten weggetrokken en jij ligt op de grond. Of eigenlijk sta je met lege handen, maar dat is net zo vervelend natuurlijk.

Hoe werkt een rug pull?

Een rug pull is een vorm van oplichting waarbij de oplichter een nieuwe cryptomunt maakt. Hij zorgt dat mensen hem kunnen kopen, maar haalt vervolgens alles er weer uit. Hierdoor daalt de koers en sta je met lege handen. Ondertussen is de oplichter er met het geld vandoor.

De plek waar je het grootste risico loopt op een rug pull is op een decentrale-exchange (DEX). Iedereen kan hier namelijk een token maken en op een DEX plaatsen. Er is geen centraal beheer of team die het project controleert. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat nietsvermoedende beleggers hun Ethers inruilen voor deze nieuwe token. Zodra er genoeg geïnvesteerd is trekken de makers alles uit de liquiditeitspool. De waarde van de token zakt naar nul en je bent je geld kwijt.

Je kunt een rug pull vaak herkennen aan de hype die hier dagen of weken van tevoren omheen wordt gecreëerd, bijvoorbeeld op social media.  

Om te voorkomen dat je in een rug pull trapt, is het goed om je te verdiepen in wat je koopt. Je kunt het geluk hebben dat je investering in een nieuwe token je 100% winst oplevert, maar je kunt net zo makkelijk je complete inleg verliezen.

Wil je alles weten over NFT's?

Maak kennis met NFT Team

 

 

Reactie plaatsen