Minten NFT

NFT minten, wat is dat?

Een NFT minten is vergelijkbaar met het uploaden van een video naar YouTube. Wat je doet als je een NFT wilt minten is een digitaal bestand veranderen in een crypto verzamelobject. Door een NFT te minten zal hij voor altijd worden opgeslagen op de Ethereum blockchain. Nadat je jouw digitale bestand hebt toegevoegd is het onmogelijk om het later nog te bewerken, wijzigen of verwijderen.  

Je kunt minting vergelijken met het slaan van fysieke munten. Je upload een specifiek item op de blockchain, deze handeling heet minten.

Hoe werkt minten?

Minten is het proces waarmee je bijvoorbeeld digitale kunst onderdeel maakt van de Ethereum blockchain. Het minting proces verandert een eenvoudig bestand in een crypto-actief bestand. Hierdoor kun je het verhandelen en verkopen met behulp van cryptocurrency’s, op een digitale marketplace zonder dat daar tussenpersonen zoals banken aan te pas komen.

Tijdens het minten kan de maker van deze NFT allerlei royalty’s inplannen. Zo kan er bijvoorbeeld een commissie worden ingesteld voor elke volgende verkoop. Je kunt elk digitaal bestand omzetten naar een NFT, zodat het een verzamelbaar object wordt met echte geldwaarde.  

In Google Chrome installeer je de extensie ‘Metamask’. Dit is de standaard wallet van de meeste NFT marketplaces. Je verbindt deze wallet met de NFT marketplace die je gekozen hebt. In het account kun je allerlei gegevens toevoegen. Van een profielfoto tot een complete blog of linkjes naar je social media.

Nu ga je het bestand uploaden en geef je hem een titel en beschrijving. Let op dat je geen fouten maakt, je kunt dit later niet meer aanpassen. Nu ga je het bestand minten. Op het platform staat de knop ‘mint NFT’ of ‘Publish NFT’. Voor het minten van je bestand wordt een transactie fee gevraagd waarmee de “miners” worden betaald. Dit zijn de computers die de transacties valideren. De transactie fee wordt betaald in Ethereum vanuit je wallet. Na betaling wordt het NFT minting proces automatisch gestart. Tijdens het minten wordt er een code geïmplementeerd in je kunstwerk op de Ethereum blockchain.        


Wil je alles weten over NFT's?

Maak kennis met NFT Team

Reactie plaatsen