NFT’s kopen? Zo pak je dat aan

NFT’s kopen is enorm populair, steeds meer mensen zijn ermee bezig. Er worden soms astronomische bedragen neergelegd voor deze vorm van digitale kunst. Je hoort verhalen van mensen die rijk zijn geworden met het kopen en verkopen van NFT’s. Wil jij dit ook? Dan is het belangrijk dat je je gaat verdiepen in wat digitale kunst eigenlijk is en hoe dit beoordeeld wordt. Want net als met aandelen en cryptovaluta kun je ook met NFT’s veel geld verdienen, maar ook verliezen.   

NFT’s kopen is niet heel ingewikkeld, als je weet waar je naar moet kijken. Ben je al bekend in de wereld van cryptocurrency? Dan is NFT’s kopen een logische volgende stap. Maar ook als je nog helemaal geen voet in deze digitale wereld hebt gezet, kun je starten met het kopen van NFT’s.  

Je hoort steeds meer over NFT’s. De eerste NFT verscheen al in 2015, maar de echte gekte liet tot 2021 op zich wachten. Dagelijks wisselen NFT’s van eigenaar. Sommige NFT’s worden voor miljoenen verkocht. Mensen worden ‘per ongeluk’ miljonair door het kopen en verkopen van NFT’s. Het zal je maar gebeuren!

In deze blog laten we je zien hoe het kopen van NFT’s in zijn werk gaat, zodat jij straks ook je eerste NFT kunt kopen.

NFT kopen Monkey

Hoe te beginnen met NFT’s kopen?

Beginnen met het kopen van NFT’s kan spannend zijn. Hoe werkt het en waar moet je op letten? NFT staat voor Non Fungible Token en is een niet inwisselbaar digitaal object. De meest bekende vorm van een NFT is de digitale afbeelding, maar het kan ook een video, MP3 of zelfs een Twitterbericht zijn.

Als je een NFT koopt, krijg je een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat van het digitale object. Dit unieke certificaat wordt via het blockchainnetwerk gekoppeld aan je eigen digitale portemonnee. Daarmee kun je aantonen dat jij de eigenaar bent van deze NFT. Als iemand deze NFT wil kopen, moet hij of zij bij jou zijn.

Een NFT is eigenlijk een verwijzing naar het bestand dat ergens op internet staat. Je krijgt met het kopen van een NFT niet altijd automatisch het auteursrecht in handen. Het is puur het bewijs dat jij op dit moment eigenaar bent van dit digitale kunstwerk. Maar waarom zou je dat willen?  

Hoe werken NFT’s?

Om te begrijpen hoe NFT’s werken, is het belangrijk dat je weet hoe een blockchain werkt, want hier draait het grotendeels om. Een blockchain is een database met opgeslagen transacties. In de blockchain worden bijvoorbeeld uitgewisselde gegevens vastgelegd en het betalingsverkeer met digitale munten. Anders dan bij een bank kunnen transacties in een blockchain niet worden verwijderd of aangepast. Alle informatie wordt hier opgeslagen zonder dat een derde partij zich hiermee bemoeit. Daarnaast bevat elk blok informatie een stukje van het vorige blokje, zodat er één lange ketting ontstaat van gedeelde informatie tussen een netwerk van individuele, onafhankelijke partijen. Wanneer jij een NFT koopt, wordt dit vastgelegd in de blockchain. Zo is altijd terug te vinden wie de rechtmatige eigenaar is.

Steeds meer mensen kopen NFT’s, waardoor er een schaarste ontstaat op de digitale markt. Net als in de offline wereld, kan de waarde van NFT’s bij schaarste opeens omhoog schieten. We zien dit nu al gebeuren met NFT’s gemaakt door bekende namen. Heb jij toevallig een NFT van een bekende kunstenaar in handen? Dan kan deze opeens veel meer waard worden. 

Als je een NFT koopt, heb je dus eigenlijk een digitale claim op een uniek stukje blockchain. Wanneer je eigenaar bent van een NFT, heb jij de digitale sleutel van deze ‘glazen kluis’.  

NFT kopen blockchain

Start met NFT’s kopen in 3 stappen

Stap 1: Crypto wallet

Met euro’s kun je geen NFT’s kopen, dus je hebt crypto’s nodig. Ethereum is de meest gangbare crypto voor het handelen in NFT’s. De eerste stap is dan ook een crypto wallet die in ieder geval zowel Ethereum als NFT’s ondersteunt.

In je crypto wallet zet je een startkapitaal om mee te gaan handelen. Net als voor beleggen geldt ook hier; handel alleen met geld dat je niet direct nodig hebt. Mocht de markt inzakken dan kun je rustig afwachten tot het weer beter gaat. Of nog mooier, bijkopen nu ze in de aanbieding zijn!  

Stap 2: Kies je marketplace

Er zijn veel verschillende marketplaces waar NFT’s verhandeld worden. Kijk daarom goed welk soort NFT’s er te koop wordt aangeboden. Koppel jouw crypto wallet aan de marketplace van je keuze en je bent klaar om te gaan traden. Verderop in deze blog laten we een aantal marketplaces zien.   

Stap 3: Begin met NFT’s kopen

Crypto’s in de pocket en marketplace gekozen? Dan ben je klaar om NFT’s te gaan kopen. Plaats een bod op de NFT van jouw keuze. De meeste worden verkocht als veiling. Soms wordt er een vaste prijs gevraagd. Kijk altijd even goed of er nog extra administratiekosten bij je aankoop worden gerekend. Het is natuurlijk zonde als je aankoop duurder uitvalt dan je dacht. Op sommige marketplaces is het ook mogelijk om te ruilen. Als jullie NFT’s bijna dezelfde waarde hebben kun je ruilen, het eventuele verschil wordt in je crypto wallet verrekend.

NFT Team

Wil je meteen zelfverzekerd aan de slag met het kopen van NFT’s?

Maak dan kennis met NFT Team

 

Kan je NFT kopen met iDEAL?

Een NFT kopen doe je niet met iDEAL of een ander regulier betaalmiddel. Er zijn marketplaces die ook crypto exchange zijn, hier kun je dus ook meteen je euro’s omzetten naar cryptocurrency.

Je hebt een startbedrag in cryptocurrency nodig om in NFT’s te kunnen handelen. Hiervoor zul je jouw euro’s moeten inwisselen voor cryptogeld. Deze crypto’s bewaar je in een digitale wallet.

Voor het kopen van NFT’s is Ethereum (ETH) de meest gangbare cryptocurrency. Let er bij het kiezen van een crypto wallet op dat deze niet alleen de opslag van ETH ondersteunt, maar ook compatibel is met NFT’s. Een paar voorbeelden van wallets zijn: Binance NFT, Bmarket, ByBit en FTX.

Waarom Ethereum nodig om NFT te kopen?

De meeste marketplaces waar NFT’s verhandeld worden werken met de crypto valuta Ethereum. Dit komt doordat Ethereum een uitstekend platform heeft voor blockchain technologie en laat dat nu precies zijn wat er nodig is voor het maken van NFT’s. Net als cryptocurrency worden ook NFT’s gemaakt via de blockchain technologie. Daarom heb je cryptomunten nodig om een NFT te kopen.

De NFT, ofwel Non Fungible Token, maakt het voor kunstenaars en artiesten mogelijk om op een veilige manier hun werk te verkopen met een digitaal eigenaarschap. Zo blijft de waarde van hun werk gewaarborgd. De NFT geeft jou als koper de zekerheid dat jij de enige eigenaar bent. Als de transactie eenmaal vastgelegd is in de blockchain, kan deze niet meer aangepast of verwijderd worden. Dat geeft jou als koper een extra zeker gevoel. Een namaak token heeft namelijk niet het echtheidscertificaat dat jouw token wel heeft. Helaas komt ook in de NFT-wereld oplichting voor, dus pas goed op voor NFT scams.

Ethereum NFT kopen

NFT kopen met Bitvavo

Bitvavo is geen platform waar je NFT’s kunt kopen, maar het is wel een heel geschikt platform om aan crypto’s te komen. Bitvavo is namelijk één van Europa’s grootste digitale valuta exchanges. Heb je dus crypto’s nodig om NFT’s te kopen? Dan kun je prima terecht bij Bitvavo. Koop de gewenste crypto’s bij Bitvavo en stuur ze naar je wallet. Vervolgens kun je eenvoudig je digitale coins gebruiken om NFT’s te kopen op allerlei platformen.

Verschillende soorten NFT’s

Misschien ken je NFT’s vooral van de bekende afbeeldingen, zoals de Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks of de Cryptokitties. Maar NFT’s zijn meer dan alleen afbeeldingen. Het is digitale kunst in de breedste zin van het woord. NFT’s zijn altijd digitaal, maar kunnen in allerlei vormen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Foto’s
 • Filmpjes
 • Twitterberichten
 • Liedjes
 • Tiktok-video
 • Soundtrack
 • Professionele video
 • Een aankoop in een computerspel

Welke NFT Crypto kopen?

Welke NFT Crypto je wilt kopen is natuurlijk helemaal aan jou. Net als offline kunst kun je er ook voor kiezen om deze digitale kunst voor jezelf te houden. Dan zoek je natuurlijk gewoon naar NFT’s die jou aanspreken en die je graag wilt bezitten.

Wil je NFT’s kopen om ermee te gaan handelen, dan wordt het een ander verhaal. Je wilt winst maken op je NFT, dus zoek je er een die goed in de markt ligt op het moment. Het mooiste is natuurlijk een NFT die snel in waarde stijgt.

De juiste NFT Crypto kopen blijft een beetje een gok. Je hebt nooit 100% garantie op succes, net als op de beurs. Toch zijn er een aantal punten waarop je NFT’s kunt beoordelen. Mensen die succesvol zijn in het handelen van NFT’s kennen deze punten en selecteren daar hun aankopen op.

Het is namelijk niet zo dat de mooiste digitale kunstwerken het beste verkopen. Er zijn NFT’s die uit simpele pixels bestaan, maar die miljoenen opgebracht hebben.

Door te kijken naar de patronen in goed verkopende en in waarde stijgende NFT’s kun je de beste koop selecteren. Kijk daarnaast ook naar het team dat erachter zit en of er een community rond dit NFT-project is. Hoe groter en actiever de community, hoe groter de kans dat de prijs gaat oplopen.

 NFT Team

De beste NFT informatie direct op je mobiel ontvangen?

Maak kennis met NFT Team


Waar kan je NFT’s kopen?

NFT’s koop je online, maar waar? Er zijn verschillende platformen waar NFT’s verhandeld worden. De bekendste zijn wel OpenSea en Binance. Hier kun je NFT’s kopen en verkopen met je crypto’s. De eerste stap is dan ook het omwisselen van een bepaald bedrag aan euro’s voor crypto munten. Dit inwisselen doe je bij een digitaal wisselkantoor genaamd: crypto exchange, zoals Bitvavo en eToro. Je crypto’s sla je op in je NFT wallet en je kunt beginnen met NFT’s kopen.

Een NFT-platform wordt ook wel een marketplace genoemd. Hier kan je NFT’s kopen, verkopen en soms ook maken. Je kunt het zien als een webwinkel voor digitale producten. De producten worden betaald met digitale valuta: crypto. Als maker of huidige eigenaar heb je twee opties om je NFT te verkopen. Je vraagt een vaste prijs of je verkoopt hem door middel van een veiling.

Er zijn allerlei verschillende platformen waar je NFT’s kunt kopen, elk met hun eigen voor- en nadelen.

NFT kopen OpenSea

OpenSea is een van de grootste en bekendste NFT-marketplaces. Hier vind je allerlei soorten digitale eigendommen, zoals kunst, muziek en virtuele ruilkaarten. Eind 2021 stonden er meer dan 17 miljoen NFT’s online op OpenSea. Met gemiddeld 24.000 gebruikers per dag wordt er voor zo’n 75 miljoen euro per dag verhandeld.

OpenSea is een aanrader voor de beginnende NFT-handelaar. Het platform is eenvoudig in gebruik en er is geen KYC-verificatie nodig. OpenSea heeft geen eigen wallet en werkt voornamelijk met de Ethereum blockchain. Maak eerst je crypto wallet aan. De gegevens van je crypto wallet communiceren met de database van OpenSea, zodra je jouw digitale portemonnee hebt gekoppeld.  Je kunt dus snel beginnen met het kopen van je NFT’s.

OpenSea is een toegankelijk platform waar je veilig en makkelijk NFT’s kunt verzamelen, kopen, verkopen en ruilen.

Voordelen van OpenSea:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Overzichtelijk platform
 • Binnen enkele minuten NFT kopen of verkopen
 • Snel aan de slag na koppelen wallet
 • Account aanmaken niet nodig
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lage transactiekosten

Nadelen van OpenSea:

 • Betaling alleen met ETH
 • Crypto wallet nodig om te kunnen handelen

Binance NFT kopen

NFT kopen op Binance

Op het platform Binance kun je ook NFT’s kopen en verkopen. Dit is het op twee na grootste cryptocurrency platform als we kijken naar handelsvolume. Het handige aan Binance is dat ze meerdere crypto’s accepteren, zoals ETH, BNB en USB.

Op Binance worden onder andere JPG, PNG, GIF, PFD, MP4, MP3, MPEG, AVI, WAV en SVG bestanden ondersteund. Binance wil graag een unieke marktplaats zijn, waar aanbiedingen en partnerschappen van verschillende bedrijven in de NFT business worden ondergebracht.  

Voordelen van Binance:

 • Veel beveiligingsmethodes voor je account
 • Goede reputatie
 • Handelen zonder KYC-verificatie
 • Zeer grote community

Nadelen van Binance:

 • Hogere kosten voor iDEAL en Bancontact
 • Overzichtelijke grafieken ontbreken
 • Geen Nederlandse support
 • Geen telefonische ondersteuning mogelijk

NFT kopen op FTX

FTX is van oorsprong een cryptocurrency exchange, sterker nog, het is een van de populairste exchanges. Sinds kort is het bij FTX ook mogelijk om NFT’s te kopen en verkopen. Hierdoor kun je FTX nu ook zien als NFT marketplace. Dit platform is wel iets anders dan de andere platformen. FTX biedt hier voor iedereen een plek om NFT te verhandelen en te minten, je zit hier niet vast op de marketplace waar je de NFT gekocht hebt. FTX is hierdoor een open markt, waar je kunt traden met NFT’s die je ergens anders gekocht hebt.

Voordelen van FTX:

 • Iedereen kan op FTX NFT’s verhandelen en minten of nieuwe NFT’s maken
 • Open marktplatform waar je vrij bent in je keuzes en voorkeuren
 • Geavanceerde functies
 • Lage kosten
 • Ideaal handelsplatform voor ervaren crypto investeerders
 • Breed scala aan cryptocurrency’s beschikbaar

Nadelen van FTX:

 • FTX ondersteunt geen livechat
 • Opnamekosten in USD zijn duurder
 • Minder geschikt/beperkte functies voor Amerikaanse klanten
 • Bepaalde cryptocurrency’s ontbreken

NFT Team

Intensieve NFT Trading begeleiding?

Maak kennis met NFT Team


NFT kopen op Dmarket

Dmarket staat in de top drie als het gaat om NFT marketplaces. Transacties worden uitgevoerd op de Ethereum blockchain. Dmarket is gespecialiseerd in het aanbieden van tokens voor computergames die als e-sport worden gespeeld. Op deze uitgebreide marketplace kun je je hart ophalen als fanatieke gamer of e-sport liefhebber. Op Dmarket vind je voornamelijk NFT’s voor computergames en zul je geen tokens vinden voor kunst, muziek, films en andere digitale collectibles.

Op Dmarket moet je zijn als je zoekt naar gaming NFT’s, want hier vind je het meest uitgebreide assortiment. Superieure wapens, pantsers en skins voor gamekarakters van populaire e-sports worden op Dmarket aangeboden.

Voordelen van Dmarket:

 • Betrouwbaar
 • Groot aanbod
 • Goede beveiliging
 • Uitgebreide betaalmogelijkheden

Nadelen van Dmarket:

 • Geen collectibles
 • Alleen gericht op e-sport en computergames

NFT kopen op OKEx

OKEx is een van de grootste cryptocurrency exchanges. Je kunt hier crypto valuta verhandelen, maar ook NFT’s. Je vindt hier kunst, allerlei verzamelobjecten, digitale werelden en zelfs domeinnamen zijn er te koop. Net als op veel andere platformen wordt ook hier de transactie vastgelegd op de Ethereum blockchain. OKEx heeft zelfs zijn eigen cryptomunt ontwikkeld: de OKB token.

OKEx heeft veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Zo heeft de website een SSL versleuteling, wordt de netwerkcommunicatie versleuteld en heb je zelf allerlei mogelijkheden om je account te beveiligen. Net als op andere NFT platformen heb je een crypto wallet nodig om te handelen op OKEx. Zo’n twaalf verschillende crypto valuta worden geaccepteerd, waaronder: Bitcoin, Ethereum, Tether, Ripple, Litecoin, Chainlink, Dogecoin, USDK en natuurlijk hun eigen token OKB. Doordat OKEx ook een crypto exchange is, kun je direct op de website je euro’s omwisselen voor crypto. Dat is wel zo handig.  

Voordelen van OKEx:

 • Unieke NFT’s
 • Goede beveiliging
 • Crypto’s kopen met fiat geld
 • Uitgebreide betaalmogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijke app
 • Interactieve grafieken voor marktanalyses

Nadelen van OKEx:

 • Klantenservice kan beter
 • Platform vooral gericht op gevorderde handelaars

Geld verdienen NFT kopen

Hoe verdien je geld met NFT’s?

Je kunt zeker geld verdienen met NFT’s. Daarvoor moet je natuurlijk wel begrijpen hoe het werkt. Ben je een kunstenaar, ontwikkelaar of ontwerper en houd je jezelf al bezig met digitale kunst? Dan kun je deze als NFT verkopen. Het moet dan natuurlijk wel originele kunst zijn, waar jij de rechten over hebt.  

Ben je zelf geen digitale kunstenaar, dan kun je geld verdienen door te investeren in NFT’s en ze met winst te verkopen. Hoeveel een NFT waard is, verschilt per moment. Hoe meer vraag er is, hoe hoger de prijs. Dit kan zelfs gedurende de dag flink schommelen.

Tot nu toe hadden vooral fysieke goederen, zoals auto’s, schilderijen en horloges, emotionele en esthetische waarde. Met de komst van NFT’s is daar verandering in gekomen. Waar vroeger digitale objecten eenvoudig gedupliceerd konden worden, en daardoor hun waarde verloren, kan dat niet met Non Fungible Tokens. Heb je een unieke en waardevolle NFT te pakken, dan ben jij hier de eigenaar van.

De digitale token die aan de NFT vastzit waarborgen het eigenaarschap van het bestand. Zo kan een kunstenaar of artiest zijn digitale werk verkopen zonder het risico op namaak. Als een bestand toch gekopieerd wordt, ontbreekt het digitale echtheidscertificaat van de originele NFT. Doordat jij na aankoop de rechtmatige eigenaar bent, heb je de mogelijkheid om je NFT ook weer te verkopen.

Voor welke prijs je hem kunt verkopen is van allerlei factoren afhankelijk. De waarde zit niet alleen in de afbeelding. Een NFT gemaakt door een bekende artiest of kunstenaar kan enorm gewild zijn. Daarnaast hangt de prijs ook af van hoeveel er hiervan in omloop zijn. Heb je een uniek exemplaar, dan zal deze meer waarde zijn dan als er nog een aantal van verkrijgbaar zijn. Toch kunnen ook deze exemplaren in waarde toenemen als er geen ander exemplaar op de marketplaces wordt aangeboden en er wel vraag naar is.

De beste NFT kopen?

Als je aan de slag gaat met NFT’s wil je de beste deals. Waar vind je die? Je kunt natuurlijk geluk hebben, maar aan kennis en ervaring heb je meer. Er zijn NFT’s te koop in allerlei prijsklassen. Als een kleine investering waardeloos blijkt te zijn is dat misschien minder erg, maar het is nog steeds weggegooid geld. Dat wil je voorkomen.

Wil je meteen zelfverzekerd aan de slag met het kopen van NFT’s? Profiteer dan van de kennis en ervaring van NFT Team. Als teamlid krijg je intensieve NFT Trading begeleiding. Dagelijks krijg je ondersteuning in de NFT Team WhatsApp Club, waar je de beste informatie direct op je mobiel ontvangt.

Heb jij geen zin om uren het internet af te speuren naar informatie over NFT’s?

Maak dan kennis met NFT Team

Over de schrijver
Reactie plaatsen