NFT afkortingen

NFT afkortingen


Wij hebben de meest voorkomende afkortingen voor je op een rijtje gezet. Wie vroeg hier om ELI5? (lees snel verder voor de betekenis van deze afkorting!)FOMO: is de afkorting van Fear Of Missing Out. Bang om iets te missen. Dus als iemand ineens veel inkoopt, zijn anderen bang om ook iets te missen en gaan anderen ook ineens inkopen. Vergelijk het maar eens met het inkopen van wc-papier toen de lockdown begon. Je ziet iemand veel wc-papier kopen en je bent bang dat jij straks niks meer hebt, dus ga jij ook inkopen - Fear Of Missing Out. 

JOMO: is een afkorting die te maken heeft met FOMO en betekent 'de vreugde om te missen'. Je hebt dus besloten om geen wc-papier in te slaan toen de prijzen hoog waren en iedereen het deed, en nu heb je geen kasten vol wc-papier staan en ben je blij dat je hier geld op hebt bespaard. Dat is een JOMO; blij dat je niet met de hele kudde hebt meegedaan. 

ROMO: is de afkorting voor spijt van het missen. We vergelijken het weer met het wc-papier. Iedereen heeft in bulk ingekocht en nu heb jij niks of de prijzen zijn ineens verhoogd. Dat heet ROMO, je hebt spijt dat je niet hebt ingekocht net als iedereen. 

FOLE: is een afkorting voor de angst om alles te verliezen. Eigenlijk is dit precies het tegenovergestelde van de FOMO. Vaak gebeurt dit als als de waarde ineens daalt. Mensen gaan snel verkopen voordat de waarde nog meer daalt. 

DYOR: doe je eigen onderzoek als je deze letterlijk zou vertalen. Ga nooit blindelings af op wat iemand zegt, maar ga zelf ook op onderzoek uit. 

HODL: deze afkorting staat voor 'houd vol voor het lieve leven'. Het betekent dat je niks verkoopt ondanks een prijsdaling. Je houdt nog even vol. 

FUD/FUD-ster: dit is iemand die geruchten of nepnieuws verspreidt over dalende prijzen, zodat mensen snel gaan verkopen en vervolgens koopt die FUD snel alles op. Deze manipuleert dus eigenlijk alles. 

BTFD: is wanneer je crypto's koopt precies op het moment dat de prijs daalt omdat je verwacht dat de prijs weer zal stijgen en je dus zal verdienen op het verschil in prijs.

OCS: een afkorting voor een obsessieve cryptocurrency stoornis. Deze verwijst naar gebruikers de continue de prijzen met angst controleren. 

TLT: een strategie waarin je op lange termijn inzet. Je verwacht geen winst op korte termijn, maar juist in de verre toekomst. 

ELI5: is een afkorting die gebruikt wordt als je iemand om een simpele uitleg vraagt betreffende crypto's en blockchains. 

SFYL: met deze afkorting condoleer je iemand op grappige wijze als deze een slechte investering heeft gedaan. 

YABC: letterlijk vertaald 'nog een ander Bitcoin bedrijf'. Deze kan verwijzen naar een bedrijf die niks bijzonders heeft maar wel met Bitcoin en crypto's werkt. 

Bitcoin Maximalist: een term die gebruikt wordt op Bitcoin investeerders die er van overtuigd zijn dat Bitcoins de enige investering zijn die het waard is. 

LAMBO: een afkorting van de welbekende auto Lamborghini. Deze afkorting wordt gebruikt voor iemand die rijk is geworden met crypto's. 

Vroege Vogels: mensen die in de beginjaren Bitcoins hebben gekocht toen de prijs heel laag was. Deze mensen kunnen nu rijk zijn. 

Stier/bullish: een belegger die er op gokt door meer te kopen omdat de prijs vooruitzichten gunstig zijn. 


Bear: een belegger die verkoopt omdat deze erop gokt dat prijzen zullen dalen. 

Bloedbad: als een cryptocurrency of zelfs de hele markt eronder lijdt dat de prijzen zijn gedaald.

Walvissen, dolfijnen, vissen en witvissen: benamingen voor investeerders in crypto's met verschillende groottes in waarde. Walvis is de grootste en meest invloedrijke. 

Zwakke handen: een belegger die te snel zijn bezit verkoopt uit angst of opwinding. 

Dit is heren: een term om het goede nieuws aan te kondigen. 

Naar de maan: wanneer de prijs van een crypto zijn eigen records overtreft kan deze benaming gebruikt worden.

Reactie plaatsen